Kosten uitvaart vergelijken

De kosten van een uitvaart zijn afhankelijk van uw wensen en van de tarieven van de uitvaartverzorger die u inschakelt. Als u een overlijden aanstaande is, dan is het raadzaam om uitvaartkosten te vergelijken voordat u een uitvaartverzorger kiest. Op deze pagina leggen wij uit hoe uitvaartkosten zijn opgebouwd.

Wat een uitvaart kost, is afhankelijk van uw wensen en de tarieven die de uitvaartondernemer hanteert. Als een overlijden in zicht is, of zelfs als het overlijden heeft plaatsgevonden, is het raadzaam om uitvaartkosten te vergelijken door offertes op te vragen bij diverse uitvaartondernemers. Op deze pagina leggen welke keuzes van invloed zijn op de kosten van een uitvaart.

Verschil in kosten tussen crematie en begrafenis

De keuze voor een crematie of begrafenis wordt vaak gemaakt vanuit kostenoverweging. Een crematie is namelijk aanzienlijk goedkoper dan een begrafenis. Bij een begrafenis is er namelijk sprake van extra kosten die een crematie niet kent: grafrechten, de grafkist en een eventuele grafsteen. Zodoende is een crematie standaard enkele duizenden euro's goedkoper.

Grote uitvaart of kleine uitvaart

Daarnaast is bepalend voor de uiteindelijke kosten van de uitvaart hoe eenvoudig of uitgebreid uw wensen zijn. Een kleinschalige uitvaart waarbij enkel de basale onderdelen ten uitvoer worden gebracht, levert een geheel ander kostenplaatje op dan een uitvaart waarbij er voor veel 'extra's' wordt gekozen. U heeft een sterke hand in de uiteindelijke kosten als u besluit een uitvaart klein en eenvoudig te houden.

Tarief van de uitvaartondernemer

De meeste uitvaartondernemers werken niet met een uurtarief, maar met een all-in tarief (het zogenaamde honorarium). De tarieven van uitvaartverzorgers kunnen aanzienlijk verschillen. Na het aanvragen van offertes ziet u het verschil in prijs. Let wel, sommige uitvaartondernemers hanteren een lager honorarium, maar een hoger tarief voor de producten die zij aanbieden (o.a. de kist). Andere uitvaartondernemers hanteren een hoger honorarium, maar prijzen voor de aangeboden producten. Ons advies is daarom om goed te kijken wat een uitvaart -op basis van uw wensen- in zijn volledigheid zou kosten.

Wilt u uitvaartkosten vergelijken?

Geef eenmalig uw wensen voor de uitvaart op in het vergelijkingsformulier en ontvang per e-mail duidelijk inzicht in de kosten van vier uitvaartondernemers in uw regio. Zo vindt u eenvoudig een geschikte uitvaartondernemer en voorkomt u dat de kosten niet hoger dan nodig zullen uitvallen.

Vergelijk 4 offertes voor een budgetuitvaart

Is er een overlijden aanstaande of heeft het overlijden al plaatsgevonden? Ontvang direct gratis en vrijblijvend offertes voor een goedkoop maar waardig afscheid.

Wat is uw postcode? (bv. 1000 AA)